خواص روغن کندش چیست؟ ( 5 ویژگی مهم که باید بدانید)
گیاه کندش در مناطق مختلفی از جهان (از جمله هندوستان، پاکستان، سوریه ترکیه و…) می روید، اگرچه شکل ظاهری و خواص این گیاه در هرکدام از این مناطق اندکی با یکدیگر متفاوت است. ساقه این گیاه کوتاه اما در عوض ریشه ای محکم و قوی دارد. بر روی شاخه های این گیاه گلهای ریزی به رنگ زرد متمایل به سبز (که سمی و کشنده است) به صورت خوشه ای می روید. این گل در برخورد با پوست دست باعث بی حسی موضعی می شود. روغن کندش از قسمت ریشه ی گیاه کندش استخراج می شود. ریشه این گیاه به رنگ های قهوه ای، خردلی و سیاه رنگ می باشد.
درمان شپش
روغن کندش همچنین فواید و مصارف دیگری نیز دارد. هر چند امروزه مانند گذشته وجود شپش در موهای سر شایع نیست. اما این به معنای عدم وجود کامل آنها نمیباشد. افرادی که دارای چنین مشکلی هستند میتوانند از روغن کندش به همراه روغن اسپند برای ازبین بردن و جلوگیری از شپش استفاده نمایند.
تسکین درد
یکی از انواع خواص روغن کندش تسکین دردهای عضلانی و درد مفاصل نظیر درد آتروز، کمر درد، پا درد، واریس، روماتیسم و… میباشد و اگر شما به این دردها دچار هستید میتوانید مقداری روغن کندش را قبل از خواب روی محل درد بمالید و به مدت ۱۵ دقیقه محل آسیب دیده را ماساژ دهید.
درمان شوره سر
امروزه شوره سر از مشکلات بسیاری از افراد است و استفاده از انواع شامپو ها ضد شوره نیز کارساز نیست. روغن کندش به علت خاصیت آنتی باکتریال برای درمان شوره سر و قارچ های پوستی نیز بسیار مناسب هستند.
درمان سرما خوردگی و گرفتگی بینی
برای درمان سینوزیت و سرماخوردگی از روغن کندش استفاده میشود و اگر روغن کندش با روغن سایر گیاهان ترکیب شود باعث پاک کردن مخاط بینی و سینوسهای پیشانی میشود همچنین از این روغن برای درمان سردرد نیز استفاده میشود و عطسهآور است.
درمان جوش صورت
به صورت یک روز در میان میتوانید این روغن را روی محل جوش بمالید و به مدت ۱۵ دقیقه محل مورد نظرتان را ماساژ دهید و بعد از گذشت ۶۰ دقیقه به کمک صابون این محل را بشویید.
خواص روغن کندش برای بدن بیشمار میباشد ولی بهتر است شما قبل از مصرف این روغن با متخصصین طب سنتی مشورت نمایید تا آسیبی به پوست، مو و بدنتان وارد نشود.