نکات مهم در صورت سست شدن روکش ایمپلنت دندان

روکش ایمپلنت از طریق اباتمنت به ایمپلنت متصل می شود و دندان قابل مشاهده ای است که شما آن را به صورت روزانه مشاهده می کنید. در حالی که ایمپلنت های دندانی برای تمام عمر ساخته شده اند، تعدادی از عوامل وجود دارند که می توانند باعث شل شدن روکش های دندانی یا حتی ترک خوردن آنها شوند که ممکن است باعث شوند تعویض آنها ضروری شود.
چرا روکش ایمپلنت شل میشود؟ بررسی دلایل، راهکارها و مشاوره تخصصی دکتر عباس گشادهرو
آیا احساس میکنید روکش ایمپلنت دندانتان دیگر مثل قبل ثابت نیست؟ یا شاید هنگام جویدن، صدایی خفیف یا لقزدگی احساس میکنید؟ اگر چنین است، نگران نباشید. این مسئله شایعی است که بسیاری از بیماران با آن مواجه میشوند، و در این مقاله به صورت علمی، تخصصی و در عین حال ساده، به بررسی علت لق شدن روکش ایمپلنت میپردازیم.
نخست باید بدانید که در اغلب موارد، لق شدن ایمپلنت دندان به معنای لق شدن پایه تیتانیومی نیست، بلکه به دلیل شل شدن روکش ایمپلنت است. این موضوع اگر بهدرستی تشخیص داده نشود، ممکن است باعث تعویضهای غیرضروری و حتی آسیب به ساختار فک شود.
لق شدن روکش ایمپلنت؛ یک هشدار بیصدا اما مهم!
ایمپلنت دندان به عنوان یکی از پیشرفتهترین و موفقترین روشهای جایگزینی دندانهای از دسترفته، سالهاست که جای خود را در میان بیماران و دندانپزشکان باز کرده است. اما آیا همیشه همه چیز بدون مشکل پیش میرود؟ قطعاً نه.
لق شدن روکش ایمپلنت از جمله مشکلاتیست که ممکن است ماهها یا حتی سالها پس از کاشت، خود را نشان دهد. این مشکل نهتنها باعث نگرانی بیماران میشود، بلکه در صورت نادیدهگرفتن، میتواند به شل شدن ایمپلنت و آسیب به بافتهای اطراف نیز منجر شود.
اگر شما یا عزیزانتان با شل شدن روکش ایمپلنت یا افتادن روکش ایمپلنت دندان مواجه هستید، همین حالا با کلینیک تخصصی کاشت ایمپلنت دکتر عباس گشاده رو در تهران تماس بگیرید. با بهرهگیری از تکنولوژیهای پیشرفته و سال ها تجربه درمانی موفق، بهترین راهکار درمانی را برایتان فراهم خواهیم کرد.
شماره تماس برای مشاوره تخصصی و تعیین وقت ویزیت: 02128423938
اصول اولیه ایمپلنت های دندانی
- ایمپلنت های دندانی یکی از بادوام ترین گزینه های ترمیم موجود برای جایگزینی یک دندان از دست رفته هستند.
- ایمپلنت های دندانی دارای سه قسمت هستند: پایه تیتانیومی که درون استخوان فک قرار می گیرد؛ اباتمنت که روکش را به ایمپلنت متصل می کند؛ و روکش دندان دائمی که بالای خط لثه قرار می گیرد.
- بسیار نادر است که خود ایمپلنت بشکند زیرا داخل استخوان قرار می گیرد، گرچه بیماری های لثه می توانند مشکلاتی ایجاد کنند. احتمال شکستن یا سست شدن اباتمنت پس از تحمل ضربه بیشتر است. روکش ایمپلنت همچنین می تواند به دلیل ضربه یا بی توجهی بشکند یا شل شود.
- روکش قسمتی است که تمام نیروهای خارجی ناشی از جویدن و ذرات خارجی را متحمل می شود. روکش ها از مواد مختلفی تشکیل شده اند که هر یک از آنها دارای سطوح استحکام مختلفی هستند، اما همه آنها مستعد آسیب دیدن هستند. روکش سست به درمان فوری نیاز دارد و در صورت عدم مراقبت به موقع، می تواند منجر به شکست نهایی ایمپلنت شود زیرا می تواند باعث وارد شدن فشارهای پیش بینی نشده به خود ایمپلنت شود.
- بسیاری از افراد این تصور غلط را دارند که هنگامی که یک ایمپلنت و روکش ایمپلنت مربوطه قرار داده می شوند، ایمپلنت آنها دیگر به توجه خاصی نیاز ندارد، اما این درست نیست. ایمپلنت ها معمولاً باید حداقل سالیانه تحت مراقبت های ایمپلنت توسط دندانپزشک قرار بگیرند. این امر مستلزم برداشتن روکش ایمپلنت و ارزیابی مناسب است تا مشکلات اولیه مانند فشار دادن دندان دیگر به ایمپلنت، التهاب در استخوان اطراف ایمپلنت یا علائم اولیه شل شدن روکش برطرف شوند. ایمپلنت های متعددی وجود دارند که در سرتاسر جهان تولید می شوند و هر یک از آنها با روکش مربوطه ممکن است مشخصات منحصر به فردی داشته باشند که فقط یک پریودنتیست با تجربه یا متخصص ایمپلنت قادر به شناسایی و رسیدگی صحیح خواهد بود.
علت شکستن یا شل شدن روکش ایمپلنت چیست؟
ایمپلنت دندان، تحولی بینظیر در دنیای دندانپزشکی مدرن است. اما مانند هر روش درمانی دیگر، ممکن است با چالشهایی همراه شود. یکی از رایجترین این چالشها، شل شدن روکش ایمپلنت یا حتی شکستن آن است.
عوامل متعددی می توانند باعث شل شدن یا شکستن روکش ایمپلنت دندانی شوند. روکش ها را گاهی اوقات می توان ترمیم، دوباره وصل کرد، یا در برخی موارد ممکن است به تعویض نیاز داشته باشند. در شرایط بسیار نادر، ممکن است نیاز باشد دندانپزشک کل ایمپلنت را تعویض کند.
عوامل زیر می توانند باعث شل شدن روکش شما شوند:
- خراب شدن سمان دندانی (چسب مخصوص دندانپزشکی) مورد استفاده برای باندینگ
- آسیب به اباتمنت
- شل شدن پیچ ایمپلنت دندانی
- شکست درمان کاشت ایمپلنت دندانی
اگر روکش ایمپلنت شل شد چکار باید کرد؟
اگر احساس کرد که روکش ایمپلنت دندانی شما سست شده یا شکسته است، باید فوراً با دندانپزشک خود تماس بگیرید. قبل از آنکه به دندانپزشک خود اجازه دهید روکش ایمپلنت شما را بردارد، اطمینان حاصل کنید که آنها در مورد ایمپلنت خاص و نحوه برداشتن مناسب آن آگاهی دارند. معمولاً بسته به علت آسیب ها، دندانپزشک می تواند برخی از آنها را اصلاح کند. در بیشتر موارد، دندانپزشک روکش دندان را جایگزین خواهد کرد. اگر اباتمنت یا ایمپلنت شکسته شده باشد، به ایمپلنت جدید نیاز خواهید داشت.
اگر روکش شکسته شد، سعی کنید قطعات شکسته را نجات دهید. قطعه را در یک کیسه نگه دارید و هنگام مراجعه به دندانپزشک آن را با خود ببرید. سعی نکنید خودتان روکش را تعویض کنید. محکم نخواهد شد و ممکن است زمانی که روکش از جای خود خارج می شود، آن را قورت دهید.
اگر ایمپلنت با بقیه روکش افتاد، اطمینان حاصل کنید که بلافاصله به دندانپزشک مراجعه می کنید. به طور کلی می توان از محل ایمپلنت برای قرار دادن یک ایمپلنت جدید استفاده کرد، اما ممکن است به مواد پیوند استخوان نیاز داشته باشد تا اطمینان حاصل شود که ایمپلنت قادر به ترکیب شدن و جوش خوردن با استخوان فک با میزان موفقیت طولانی مدت بیشتری است.
پس به طور خلاصه، اولین و مهمترین قدم این است که سریعا به متخصص ایمپلنت در غرب تهران و دیگر مناطق تهران مراجعه کنید. خوددرمانی یا نادیده گرفتن این موضوع میتواند منجر به آسیب بیشتر به ایمپلنت و بافتهای اطراف شود. در کلینیک تخصصی ایمپلنت دکتر عباس گشاده رو در تهران، با استفاده از رادیوگرافی دیجیتال و بررسی دقیق، علت اصلی مشکلات روکش ایمپلنت شناسایی و درمان مناسب انتخاب میشود.
شاید فکر کنید با کمی فشار یا چسب میتوانید مشکل را در خانه رفع کنید. اما این یکی از خطرناکترین اشتباهات است. پس:
✅ بایدها:
- سریعاً به دندانپزشک متخصص مراجعه کنید.
- از جویدن مواد سفت، آدامس یا غذاهای چسبناک پرهیز کنید.
- سعی نکنید روکش را در خانه خارج یا سفت کنید.
- از دهانشویه ضدباکتری استفاده کنید (در صورت تایید پزشک).
❌ نبایدها:
- دستکاری روکش با دست یا ابزار خانگی
- مراجعه به افراد غیرمتخصص
- مصرف داروهای مسکن بدون مشورت پزشک
برگرفته از: https://tehranimplantteam.com/